Projectinformatie Koopappartementen

Residentie De Wielen: fantastisch wonen en recreëren

Aan de voet van de Kade in de oude dorpskom van Langweer, op de plaats waar voorheen de zuivelfabriek stond, is een prestigieus woongebouw ontwikkeld: Residentie De Wielen. Dit architectonisch doordacht concept telt 16 appartementen (waarvan 5 penthouses) variërend in grootte (netto woonoppervlak) van 72 tot 253 m2. Alle appartementen hebben 1 of 2 royale balkons of dakterrassen. Ze zijn zo gesitueerd dat de dag rond van de zon kan worden genoten. Alle appartementen bieden een panoramisch uitzicht over dorp, weilanden, haven en de Langweerder Wielen. Elke wooneenheid heeft een berging, parkeerplaats/carport en/of aanlegplaats voor een boot in de haven achter en naast het gebouw. De haven en de kade zijn direct verbonden met de oude binnenhaven en de Langweerder Wielen. Via dit meer - wat voor de zomer van 2017 volledig is uitgediept tot een diepte van 2.40 meter - is heel waterrijk Friesland bereikbaar.Tot in detail heeft de residentie een hoog afwerkingsniveau en van binnen en buiten veel allure en wooncomfort. In het gelijkvloerse gebouw is een lift.

Grand Café

Op de begane grond van Residentie de Wielen wordt een luxe Grand Café gevestigd. De entree van het Grand Café is aan de voorzijde van het complex en is hiermee gescheiden van de entrees van de appartementen. Het Grand Café zal een smaakvolle ontmoetingsplaats worden in het centrum van Langweer aan de Oude Haven. Een heerlijke plek voor een cappuccino en een krantje, smaakvolle lunch of diner maar ook een plek om lekker te lounchen en te genieten van de goede dingen van het leven.

Residentie De Wielen is een bijzonder woonproject dat op dit (appartementen)niveau zijn weerga in Friesland niet kent. De appartementen zijn optimaal geluidsgeïsoleerd waardoor in alle rust genoten kan worden van de recreatieve levendigheid die er is op een mooie zomerdag. Vandaar de slogan van Residentie De Wielen: Wonen = Recreëren = Genieten.Doelgroep

De appartementen zijn er voor een brede doelgroep: senioren en jongeren, singles en gezinnen, recreanten en vaste bewoners, sportievelingen en rustzoekers.Beschikbaar voor vaste bewoning, als tweede woning of als recreatiewoning cq beleggingsobject. Absoluut woongenot op een unieke plaats in het mooiste dorpje van Friesland. Aan de voorzijde van het complex genieten van een prachtig uitzicht en de levendigheid van de Oude Haven. De achterzijde van het complex is de zonzijde met volop privacy.

Op 8 maart 2017 heeft de Raad van State de lopende bezwaren ongegrond verklaard en zijn alle vergunningen definitief. In het najaar van 2017 zal worden aangevangen met de bouw. Medio april 2017 zal de definitieve verkoop van de appartementen en penthouses starten. Meer informatie bij Veenstra Makelaars in Heerenveen, dhr Eize Veenstra.


Luxe en gevarieerd

De stedenbouwkundige uitgangspunten zijn door Sipma Architecten vertaald in een hoogwaardige en eigentijdse architectuur met mooie gevels, schuine kappen en hoogteverschillen. Residentie De Wielen maakt de verbinding tussen het oude karakteristieke dorp en de hedendaagse recreant die op het water en in de omgeving verblijft. De vorm van het gebouw wordt een herkenningspunt voor der watersporter die Langweer bezoekt.

Het complex heeft een hoog afwerkingsniveau en bestaat uit 11 ruime en luxe appartementen en 5 penthouses, allemaal verschillend van grootte, van indeling en met een eigen karakter. Op de begane grond zijn rondom de binnentuin de garages en carports gesitueerd. Alle woningen zijn voorzien van royale balkons en terrassen, luxe sanitair en prachtige uitzichten. De bij het complex behorende binnenhaven heeft 8 aanlegplaatsen, langs de (privé) kade aan noordzijde van het complex is plaats gereserveerd voor 5 vaste aanlegplaatsen.

Op deze website wordt getracht een goed beeld te schetsen van het complex en van de uniekheid van de locatie en Langweer.Woord van de architect - Jetze Sipma van Sipma Architecten uit Heerenveen

Residentie De Wielen Langweer
Het landschappelijk en dorpse karakter van Langweer, waar traditionele bouwmaterialen zoals baksteen , hout en dakpannen de sfeer bepalen, is uitgangspunt geweest voor de nieuwbouw vanResidentie De Wielen.

De zichtbare relatie van de voormalige melkfabriek met het dorp, de kade en het water van destijds is nu een duidelijke relatie van Residentie De Wielen met het toerisme en de watersport. Respect voor de traditionele architectuur in Langweer is essentieel om een samenhang te bereiken. Ambachtelijk met hedendaagse vertaling, traditioneel en toch bijzondere architectuur op een bijzondere plek.

Diversiteit en aantrekkelijkheid zijn belangrijke kernwoorden voor dit beeldbepalende gebouw. Geen appartement is gelijk, ieder appartement is uniek door de ligging binnen het complex. De royale buitenruimten maken nadrukkelijk deel uit van de architectuur en worden op de hoogste laag beschermd door een kenmerkend pannendak. Alle appartementen hebben een schitterend panoramisch uitzicht over de havens en vanaf de eerste woonlaag over het prachtige Friese landschap en meren, de Langwarder Wielen en De Kûfurd.

Residentie De Wielen functioneert feitelijk als een schakel tussen de bestaande recreatiewoningen en het dorp. De entree van de horeca ligt aan een open zichtlijn aan de Stevenshoek en vormt met de nieuwe terrassen een fantastisch openbaar verblijfsgebied aan het water. Vanaf het water manifesteert Residentie De Wielen zich als een prachtige uitvalbasis voor bewoners en toeristen, waarbij het gevoelens oproept van geborgenheid en bescherming, als een "veilige haven". De grote kap refereert aan schiphuizen en verwijst naar het industriële verleden van deze plek. Stoer en kloek met een baksteen die daarbij past.

Jetze Sipma - http://www.burosipma.nl/

Dhr. Eize Veenstra